Merhaba arkadaşlar. Size bir konu hakkında danışmak istiyorum. Biraz kafam karışık diyebilirim.

Stajımı  henüz tamamladım. Bir ay sonra  yurtdışına yüksek lisansa gideceğim.  Muhtemelen iki sene sonra ancak Türkiye'de çalışmaya başlayabilirim. Bu  sebeple ruhsat başvurusu yapıp yapmamakta kararsız kaldım. Ruhsat  başvurusu yaptığım takdirde baro levhasına kaydımız yapılıyor. Ancak,  benim o kaydı sildirmem gerekecek. Yoksa Avukatlık Kanunu'na göre 3 ay  içinde büro edinme zorunluluğum var. Daha sonra baro levhasına tekrar  kayıt edilebilmek için de yeniden belge toplama safhası ve yine belli  bir miktar para ödemem gerekecek. İlk sorum şöyle: Baro levhasına kayıt  tarihi ruhsatnameyi aldığımız tarih mi oluyor?
Ayrıca sanırım  ruhsat alabilmek için yemin törenine katılmamız gerekiyor. O törene  katılmam için bir süre kısıtlaması var mıdır acaba? Yoksa istediğimiz  zaman katılıp, ruhsatnamemizi alabiliyor muyuz?  Eğer bu aralar başvuru  yaparsam ruhsatnamem geldiğinde yurtdışında olacağım. Şimdi ne  yapmalıyım, bilmiyorum. 
Aklımı kurcalayan son bir soru daha var.  Avukatlık Kanunu yakın zamanda değişecek gibi gözüküyor. Yeni kanun  taslağında staj öncesinde ve staj bitiminde sınav öngörülüyor. Eğer  ruhsatnameyi almadan gidersem, iki sene sonra geldiğimde staj sonrası  sınavına girmem gerekir mi? Aslında kazanılmış hakkım var diye  düşünüyorum. Daha önceden Ankara Barosu'nda yapılan bir konferansta da,  bu durum birkaç Baro'nun Başkanı tarafından dile getirilmişti. Ne var  ki, ben bu konuya hala şüpheli yaklaşıyorum. 
Yukarıdaki garip düşüncelerim ışığında bana nasıl bir yol gösterebilirsiniz? 
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.