Konu
:
Bankanın çek yaprağından sorumlu olduğu miktarın istenmesinde yetkili hamil meselesi
Mesajı Okuyun
12-05-2009, 17:17
#
5
lawyer_721
Alıntı:
Yazan
Av.Mustafabey
A şahsı çeki bankaya ibraz eden şahıs elbette imzası var.A şahsı da ticari ilişkiden dolayı çeki müvekkile geri veriyor ve biz icra takibine başlıyoruz.İcra takibi sırasında icradan müzekkere ile bankanın sorumluluk miktarını talep ediyoruz,banka avukatı da icra mahkemesine şikayet yolu ile dava açıyor.Sebep olarakta bankanın icrada taraf olmadığı ve bizim yetkili hamil olmadığımızdan bahsediyor.Umarım anlatabilmişimdir.Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
banka avukatının icra takibinde taraf olmadığı yönündeki savunması kanaatimce doğrudur. çünkü banka aleyhine icra takibi yapmamışsınız. sadece müzekkereyle kısmi ödemeyi alamazsınız. benzer bir dosyada bankaya karşı adi takipte bulundum, kısmi sorumluluk miktarını düşürdükten sonra borçluya karşı da kambiyo senetlerine mahsus icra takibinde bulundum ve ikisini de kazandım. dolayısıyla size tavsiyem bankaya karşı çekin fotokopisiyle adi takip başlatmanızdır.
bu konu daha önce bu sitede ayrıntılı bir şekilde tartışılmıştı. veya ben böyle hatırlıyorum.
başarılar
lawyer_721
Üye Kimliği
lawyer_721 İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
lawyer_721 İsimli Üyeye Email Gönderin
lawyer_721 İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın