Mesajı Okuyun
Old 12-06-2020, 13:00   #1
avukat0512

 
Varsayılan Malen Ahzolunmuştur? Menfi Tespit Davasi

Üstadlarım merhabalar.. Müvekkil bir yabancı dil okuluna oğlunu kayıt ettiriyor. Kayıt olurkende müvekkile emre muharrer senet yaptırıyorlar. Fakat senette ''.... TL ödeyeceği bedeli malen ahzolunmuştur.'' ibaresi var. Müvekkil yaklaşık 3 hafta oğlunu dil okuluna gönderiyor ve dil okuluna başvuruyor para iadesi için. (yazılı olarak değil sözlü olarak başvuruyor) fakat dil okulu kabul etmiyor ve ileriki zaman için kursu dondurabileceklerini söylüyorlar. Aradan bir süre geçtikte sonra müvekkile icra takibi açıyorlar.Benim sorum:
1-) senette ''.... TL ödeyeceğim bedeli malen ahzolunmuştur.'' ibaresi bir malin teslim alındığına dair bir durum arz ediyor. Olayımızda bir malın teslim alınması değil hizmet sözleşmesi vardır. bu malen haydı hizmetin alındığına dair durumu arz edermi? Kaldı kş müvekkil, sadece 3 hafta oğlunu dil okuluna göndermiştir. Herhangi bir hizmette almaıştır.Bu malen kaydının hukuki değeri nedir?
2-) Menfi tespit davası açılırsa dil okuluna başvuruda bulunduğumuza dair herhangi bir yazılı belge elimizde yoktur. ispat durumu nasıl olur?
3-) bu icra dosyasını ödeyip, tüketici hakem heyetine başvuruda bulunsam sizce sonuç alırmıyım?
mesleğe daha yeni başladım, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Sağlıklı günler diliyorum