Mesajı Okuyun
Old 09-03-2015, 18:59   #13
Av. Erdem Akçay

 
Varsayılan

Sayın Aladağ'ın belirttiği disiplin kurulu kararı ile ilgili olarak;

Alıntı:
Yazan Av.Cengiz Aladağ
http://www.turkhukuksitesi.com/serh.php?did=716 adresindeki TBB Disiplin Kurulu kararını inceleyiniz.

Kanun ve yönetmeliğe göre kullanılabilecek ibareler belirlenmiş. Biz de uyuyoruz ancak ben şuna takılıyorum:

Alıntı:
O halde tek başına çalışan avukatın usulüne uygun olarak prosedürü tamamlamadan ve birden fazla avukatın katılımı ile gerçek bir "Avukatlık Ortaklığı" kurmadan, "Avukatlık Ortaklığı" ve/veya yasa ve yönetmeliğe aykırı da olsa, "Hukuk Bürosu" ibaresi kullanması, kendisine haksız iş temin etmeye, meslektaşlar arasında haksız rekabete yol açmaya yönelik ve aynı zamanda kamuyu yanıltıcı bir davranış olduğu tartışmasızdır.

Tersten bakarsak; avukatlık ortaklıkları veya hukuk büroları, bu ibareleri kullanmak suretiyle, kendilerine haklı iş temin etmeye, meslektaşlar arasında haklı rekabete yol açmaya yönelik davranışta bulunma hakkına sahip olurlar.

Hani avukatların iş temin etmek için çalışması yasaktı? İş temin etmek için çalışılamayan yerde rekabetten de söz edilemeyeceğine göre(ki avukatlıkta rekabet zaten olamaz), avukatlık ortaklığı ya da hukuk bürosu ibarelerinin kullanımı hiç kimse için mümkün olmamalıdır. Bu ibareler sadece baro ve TBB ile olan bağlarda geçerli olmalıdır.

Kısacası, eğer bu ibarelerin kullanımı, iş alma konusunda bir artı değer katıyorsa, herkes için yasak olmalı. Yok eğer artı değer katmıyorsa, herkese serbest olmalı.

Soruya dönersek; yasak olmamalı ama yasak.