Mesajı Okuyun
Old 27-01-2012, 22:48   #1
Av. Feyza Altun

 
Önemli TBB Meslek Kuralları m.27 Gereğince Baro'ya Bildirimde Süre

Değerli Meslektaşlarım,

Öncelikle sitemizdeki bildirim yükümlülüğüne ilişkin tüm linkleri hatta TBB Disiplin Kurul Kararlarını da incelediğimi belirtmek isterim.

TBB meslek kuralları 27 nci maddesine göre Avukat, başka bir avukata karşı asil ya da vekil sıfatıyla takip edeceği davayı baroya bildirir maddesinde;

TBB, Takip edeceği ifadesinden dosyaya vekalet sunmadan ve en geç o gün,
Dava ifadesinden ihtarname dahil, savcılığa şikayet, icra takibi gibi her türlü hukuki işlemin anlaşılması gerektiğini anlayıp affetmeden disiplin cezası veriyor.

Hatta bu madde meslektaşlarımızın o kadar aleyhine yorumlanıyor ki bir gün sonra verilen bildirim dilekçesi dahi dikkate alınmadan disiplin cezası veriliyor.
Düşünün, vekalet sunuyorsunuz, İstanbul yoğunluğu, adliye trafik müvekkil derken ofise dönemiyorsunuz ve ertesi gün ilk iş dilekçe veriyorsunuz ve fakat Baro bildirim yükümlülüğünüzü yerine getirmediğinizi iddia ediyor.

Bu kuralda münasip bir süre kabul edilmelidir. Değerli görülerinizi ve bu meslek kuralı ile ilgili deneyimlerinizi, elinizde varsa TBB ya da bağlı bulunduğunuz baro disiplin kurulu kararlarınızı sabırsızlıkla beklyorum.

Bu arada bu maddenin gerekçesi avukatları ve avukat ileiş sahiplerini uzlaştırmaktır. Ben daha bi kere herhangi bir Baro'nun uzlaştırma çabasını görmüş değilim..

Konuyla ilgili diğer sayfa linkleri :
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=17257
http://www.turkhukuksitesi.com/makale_424.htm