Mesajı Okuyun
Old 10-12-2011, 22:36   #2
Mozkul

 
Varsayılan

4- Avukatlık yasasının 5/a md.de yazılı bir suçtan hüküm giyme halinde Meslekten Çıkarma Cezası uygulanması zorunludur. Hizmet sebebiyle emniyeti suistimal suçundan mahkum olan şikayetli avukat hakkında Kütahya Bar.D.K.ca verilen kınama cezasının kaldırılarak meslekten çıkarma cezası verilmesine oybirliğiyle karar verildi.
(Kütahya Bar.D.K.01.03.1993 T.,100 K.,TBB D.K. 09.04.1994 T. 1994/28 E.,1994/30 K.)



http://www.istanbulbarosu.org.tr/Doc...ornkarozet.htm



DİSİPLİN KOVUŞTURMASINDA ZAMANAŞIMI

Soruşturmada zamanaşımı süresi ihbar, şikayet veya istek tarihinden başlanarak 1 yıldır. Kovuşturma zamanaşımı, kovuşturmaya konu eylemin işlenmesinden itibaren 3 yıldır. Ancak baro yönetimi olaya el koymuşsa süre işlemez.

Cezalandırma zamanaşımı, kavuşturma konusu eylemin işlendiği tarihten itibaren 4,5 yıldır. Disiplin cezası verilmesi gerektiren eylem, aynı zamanda suç teşkil ediyorsa ve bu suç için yasa daha uzun bir zamanaşımı süresi koymuş bulunuyorsa kovuşturma ve cezalandırma zamanaşımı süreleri yerine bu zamanaşımı süreleri uygulanır.

Kovuşturma konusu eylem hakkında ceza mahkemesinde beraat kararı verilmiş ise eylemin suç teşkil ettiği kabul edilmeyeceğinden 159/2.fıkrasına göre eylem tarihinden itibaren dört buçuk yıl geçmiş ise zamanaşımı nedeniyle disiplin cezası verilemez.34

Baro disiplin kurulu kararının gerekçesinde eylemin zaman aşımına uğradığını kabul etmiş ve “disiplin cezası tayinine yer olmadığına” karar vermiştir. Oysa baro disiplin kurulu disiplin kovuşturmasının zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasına şeklinde karar vermesi gerekir.35


http://www.turkhukuksitesi.com/makale_428.htm