Mesajı Okuyun
Old 21-10-2010, 17:50   #2
Av.Özgür KARABULUT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan eersoz
Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
Borçlunun başka bir ilde bulunan taşınmazı üzerine haciz şerhi işlenmiştir. Şimdi bu taşınmazın satış işlemlerini yapmaya başlayacağım. Ancak işlemlerin nasıl yapılacağı konusunda bilgiye ihtiyacım var. Tapu son takyidat, çap, imar durumu gibi bilgileri talimat icra dairesi mi isteyecek? Kıymet takdiri nasıl yapılacak? Bizim yapacağımız esas icra dairesinden yapacağımız işlemler?
Sn. Eersoz;

Kısaca;

Son takyidat, imar durumu ve çap örneğini esas dosyasından isteyip topladıktan sonra kıymet takdiri için taşınmazın bulunduğu yer icra müdürlüğüne talimat yazılmasını talep edin. Yazılacak talimata bu belgelerin birer suretini de eklemelisiniz.

Talimat icrasından kıymet takdir raporu gönderildiğinde borçluya, takip ilgililerine ve takyidat ilgililerine kıymet takdir raporunu tebliğ edin. İtiraz gelmez ise talimat icrasına taşınmazın satılarak paraya çevrilmesi için talimat yazılmasını talep edin.

Bu süreçte yaızları elden takip ederseniz süreci kısaltabilirsiniz. Aksi halde yazı cevaplarının ve kıymet takdir raporunun gelmesi zaman alabilir.

Gerekli müzekkereler THS Şerhinde mevcuttur:

http://www.turkhukuksitesi.com/mevzu...mid=6788#dosya

Taşınmaz satışına ilişkin belgeler de THS Şerihinde mevcuttur:

http://www.turkhukuksitesi.com/mevzu...mid=6774#dosya

Saygılarımla...