Mesajı Okuyun
Old 25-02-2009, 15:39   #1
Aybüke Kağan

 
Varsayılan kira sözleşmesi hükmü mü yoksa 6570 s. kanun mu uygulanır.

kira sözleşmesi 3. kişi ile kiracı arasında imzalanmıştır.Kira sözleşmesinde kira artışı,sözleşmenin yenilenmesi ve tahliyeye ilişkin aşağıdaki hükümler bulunmaktadır.Kiralayan sıfatı olmayan malik,bu hükümlere dayanarak kira sözleşmesinin süresinin dolmasını beklemeden tahliye davası açabilir mi? yoksa sözleşme süresinin dolmasını beklemek zorunda mıdır?


Kira artışı ; Kira artışı,Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı yıllık ÜFE ve TÜFE ortalaması oranında olacaktır.

Kira kontratının süresi 1 ( bir ) yıl olup kiracı ve malik , sözleşmesinin bitiminden 2 (iki) ay önce yazılı olarak akdin feshi ihbarında bulunmadığı takdirde birer yıllık müddetler halinde sözleşme uzar .

6. TAHLİYE : Kiracı, kira artışına uygun olarak yeni dönem kira bedelini ödemezse veya bir yıllık sözleşme dönemi içinde 3 defa kira bedelini zamanında ödemezse hiçbir ihtara gerek olmaksızın kiralayanı tahliye etmek zorundadır.
Ayrıca KİRACI ; kira sözleşmesi süresi dolmamış olsa dahi, malikin kiralananı bizzat veya çocukları için kullanma durumu ortaya çıkarsa bu ihtiyacın yazılı olarak kendisine bildirdiği tarihten itibaren en geç iki ay içinde kiralananı tahliye edeceğini kabul ve taahhüt etmiştir.