Mesajı Okuyun
Old 21-06-2007, 15:34   #23
Jeanne D'arc

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan İstanbul Barosu

CMK ÖDEMELERİ BAŞLADI


19 Aralık 2006 öncesi CMK alacakları için Mayıs ayı içinde Serbest Meslek Makbuzu düzenleyen meslektaşlarımızın alacakları ile ilgili olarak – özellikle KDV açısından doğabilecek sorunların giderilmesi bakımından- yaptığımız girişimler sonucunda ödemeler başlamıştır.

13 Haziran 2007 tarihinde İstanbul’daki tüm Başsavcıların katıldığı toplantıda, Baro Temsilcilerimiz Başsavcıların, kesilen makbuzlar ile özellikle masraflar konusundaki sorularını yanıtlamak suretiyle mutabakat oluşturmuşlardı.

Bu gelişmeyi takiben Başsavcılıklar tarafından evrakların Mal Müdürlüklerine intikali sağlanmıştır.

Tam da bu aşamada Mal Müdürlüklerinde yeterli ödenek bulunmadığı duyumları üzerine Baro Başkanı ile Adalet Bakanı arasında yapılan görüşmede, Bakanlığın tüm Mal Müdürlüklerine yeterli ödeneği göndermiş bulunduğu anlaşılmıştır. (Bakanlık tarafından Mal Müdürlükleri bazında mevcut ödenek tutarlarını gösteren bilgi notu aşağıdadır)

Bu gelişme üzerine İstanbul Defterdarı ile yapılan görüşme sonucunda KDV konusundaki aciliyet de nazara alınarak bizzat Defterdar tarafından tüm Mal Müdürlüklerine “ kendilerine intikal eden tutarların ivedi olarak ödenmesi” talimatı iletilmiştir. Bu noktadaki “ivedilik”, doğrudan KDV’nin tahakkuk tarihine ilişkindir.

Nitekim, kendilerine evraklar intikal ettirilmiş bulunan Mal Müdürlükleri ödemelere başlamış bulunmaktadır.





Yumurta meselesi!