 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av.Öznur A. Arabacı |
 |
|
|
|
|
|
|
Davalı vekilinin Karar Düzeltme talebinde bulunmasında bir hukuki yararı yoktur, yerel mahkemenin BOŞANMA yolundaki kararı üç kere Yargıtay incelemesinden geçmiş ve mahkemenin boşanmaya ilişkin kararı kesin hüküm oluşturmuştur.
Şimdi öncelikle;
Bu hususta tekrar dosyanın tashihi karar talebi ile Yargıtaya gönderilmesini önleyebilirmiyim?
davalı vekili dosyayı kötüniyetli olarak yargıtaya göndermek ve boşanmayı geciktirmek istemektedir.
veya bu hususta yapılabilecek başka bir yol var mıdır?
|
|
 |
|
 |
|
1- Davalı tarafın hukuki yararı yoksa da: bunu tetkik edecek merci Yargıtay'dır. Bu nedenle dosya Yargıtay'a gidecektir.
2- Ânlattığınız olayda 3 kere Yargıtay incelemesine tabi olan karar, boşanmanın reddine dair olan karardır. Boşanmanın kabulüne ilişkin karar ilk defa Yargıtay'a gitmektedir. Bilmiyorum ben mi yanlış anlıyorum.
3- Boşanmanın fer'i niteliğindeki alacaklar, boşanma kararı kesinleşmeden talep olunamayacağı için;davalı boşanma kararını da temyiz etmektedir. Maalesef önleyebileceğiniz yasal bir dayanak varsa da; ben bilmiyorum.
Saygılarımla