Mesajı Okuyun
Old 18-06-2007, 23:56   #6
Av. Şehper Ferda DEMİREL

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Ahmet Yıldırım
Bence devletin gücünü kullanıp boşanmayı engellemeliyiz. Zira aile, topulumu oluşturan en küçük birim olmanın yanında en önemli unsurdur. Sağlıklı bir toplum ise aile temellerinin kolay çekmemesi ile ayakta kalabilir. Aşkın bitmesi anlamsızdır. Aşk zaten tarifi olmayan anlamlandırılmamış bir duygudur. Evlilik birliği illa aşk üzerine kurulmaz. Kimi evlilikler mantık evliliğidir. Demekki evlilikte aşk şart olmadığına göre aşkım bitti eyvallah demekte olmamalı. Devlet gerekli tüm zecri tedbirleri alarak boşanmayı engellemelidir. Saygılarımla.


Bilmiyorum bu mesaj samimi düşünceleriniz mi, yoksa olması gereken, ideal olan mı, yoksa genel tablodaki olumsuzluklara bakıp da oluşan bir düşünce mi?

Devlet tüm zecri tedbirleri alarak boşanmayı engellemelidir? Bunun devamında şöyle bir gelişme beklemek gerekir, iki kişiden birinin veya her ikisinin maddi veya manevi her türlü cebre birbiri üzerinde başvurması. (Ki hedef beklentilere uygun hale getirme ütopyası ise, eşlerin birbirlerini ıslah edebildikleri de görülmemiştir.)

Evliliklerin çeşitlilik nedeniyle hangi saik üzerine kurulduğunu bilmemiz olanaklı değil. Aynı şekilde tümünü tek potada eriterek ayrılığı engellemek de.

Boşanma kararını veren, kusurlu olup olmayışına göre boşanmanın sonuçlarına katlanmalıdır. Ama evlilik bir kez girilip ölene dek çıkılamayacak bir kafes/(kusurlu ya da kusursuz sorumluluk uzantısı bir cezaevi) olmamalıdır. İki kişi yanyana olmayı kendi seçimleriyle istemiyorsa, hangi mantık çerçevesinde hayır ayrılamazsınız diyebilir ya da hangi tedbirle onları birlikte yaşamaya zorlayabiliriz? Kaldı ki sorun da ikisi de istediğinde değil de, biri istediğinde çıkmaktadır, devlet de bunun için yeterince zecri tedbir almış zaten.

Şartlar gerektiriyorsa boşanma bir sağlık belirtisidir, boşanmaya külliyen karşı çıkmaksa, insanları ve nihayetinde toplumu sağlıksızlaştırmaktan başka anlama gelmiyor. Bireyin sağlığını kamunun sağlığı pahasına hiçe sayarsanız, sonuçta bundan zarar görecek olan yine toplum olur.

Hiç bir yasak varolanı yoketmez, yasaklarla birey değil, olsa olsa köle yetiştirilir. Bir köle bir efendi, yahut iki köle ilişkisinden de ne taraflara ve ne de topluma hayır gelmez.

Saygılarımla...