09-06-2007, 14:43
|
|
|
tam yargı davası
Değerli meslektaşlarım.Müvekkilim 2 oğlu gece 14.00 da rahatsızlanmaları üzerine devlet hastanesi acil sevsine götürüyor.Her iki çocukta 2 saat müşahade altına alındıktan sonra ağrı kesici verilip evlerine göderilyor.sabah her iki çocukta ölüyor.Sağlık bakanlığı aleyhine tam yargı davası açmayı düşünüyorum.Ancak kafama takılan iki husus var .İlgileneceklere şimdiden teşşekür ederim.
1-Müvekkilim maddi durumu son derece kötüdür.Fazla tazminat istediğim de(veya doktorun kusursuz çıkması üzerine davanın reddeilmesi üzerine) red edilen kısım üzeriden vekalet ve harç ödememesi,Az tazminat istediğim de ise idari yargıda ıslah mümkün olmadığından(60 günlük dava açma süresi ile sınırlı olduğundan) zarara uğraması için ne kadar tazminat isteyeceğimi bilmiyorum.Ben Asliye hukuk mahkemesinde tam yargı davası açmadan önce doktrun kusurunu ve zararın(Destekten yosun kalma V.b) tespitine matuf dava açmayı düşünüyorum. Ancak Yargıtay eda davası açılabileceği yerde tespit davası açılamayacağını ifade ediyor.Bu konuda ne yapabilirim.
2-İdari merci başvurusu yaparken belirttiğim tazminat miktarı ile tam yargı davasında bağlı mıyım?
|