Mesajı Okuyun
Old 05-06-2007, 11:14   #1
Almıla

 
Mutlu Tapu Sicilinin Düzeltilmesi Mümkün Mü?

Müvekkiller muris A'nın mirasçılarıdır. Muris A kardeşi B ile iştirak halinde tarla vasfında bir tapusuz taşınmaza maliktir ve aralarında taşınmazın haricen paylaşımını yapmışlardır(babalarından kalma). A hayatta iken B, ağabeyinin harici paylaşımdaki taşınmazının hazine tapusuna terk edilmiş olarak göründüğünü öğrenmiş ve maliye hazinesi aleyhine bu taşınmazın maliki olduğu iddiası ile tapu iptal tescil davası açmıştır.

1975 tarihli tapu kaydı ile taşınmaz maliki olarak görünmeye başlayan B, 1992 yılında yapılan kadastro çalışmalarında etraftan bilgi alınmasını engellemiş, tapu kaydını ibraz ederek taşınmazın maliki olarak görünmeye devam etmiştir.

1993 yılında A 'nın vefatı ile tarafların (A mirasçılarının) müşterek zilyedliği devam etmiş ve 2007yılında B tarafından el atmanın önlenmesi talepli iş bu dava açılmıştır. Kadastro tespitine itiraz için 10 yıllık dava süresi B'nin hileli davranışları ile geçirilmiş ve müvekkiller taşınmazlarından atılma tehdidi ile karşılaşmışlardır. Bir çıkış noktasın bulabilirmiyiz. Görüşlerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar

Yaklaşık