Mesajı Okuyun
Old 04-06-2007, 14:16   #3
HÜLYA ÖZDEMİR

 
Varsayılan

Sn. Medenikal'ın da belirttiği gibi 3. şahıs arsa sahibinin hak ve borçlarına halef olmakta ve yarım kalan inşaatla ilgili arsa sahibine karşı ancak müteahitin sözleşme koşullarını tamamen yerine getirmesi halinde tapu tesçil talebi mümkün olabiliyor.

Bu anlamda 3. şahıs açısından büyük bir mağduriyet,arsa sahibi açısından da büyük bir belirsizlik ve mağduriyet ortaya çıkmaktadır.

Ancak arsa sahibi ile müteahit arasındaki sözleşmenin feshinin ardından müteahitin arsa üzerine yaptığı imalatların bedelini iade etmek arsa sahibince mümkün olamayacağına göre ,yeni bir müteahitle yola devam etmek teorik olarak mümkün olmakla birlikte; bu koşullarda 3. şahısların müteahite yeniden ödeme yapmaları,arsa sahibi ile müteahitin anlaşma koşullarının oluşması pratikte hiç kolay olmamaktadır.

Hele hele kat irtifakı tesis edilerek ,müteahite düşecek dairelerin tapu kayıtları 3. şahıslara devredilmişse sorunun çözümü imkansızlaşmaktadır.

Bu anlamda yazımın içeriğinin nelerin yapılamayacağına - mağduriyetin giderilemeyeceğine - dönüştüğünü üzülerek beyan etmek durumundayım.