Mesajı Okuyun
Old 01-06-2007, 09:47   #2
Admin

Aynı cezanın Türkiye'de yasalaşması gündeme gelseydi, gelecek eleştirilerden seçmeler:

* Ne olacak biraz hız yaptıysa, herkes yapıyor, böyle acımasız ceza olur mu?
* Herkes kırmızı ışıkta da geçiyor, onun cezasını arttırmıyorsunuz, hızın cezasını niye arttırıyorsunuz!
* Nerede insan hakları, nerede bu devlet?!? Bu cezayı AİHM'e nasıl götürebiliriz?
* Bana bu cezayı 150'yle giderken kestiler ama o sırada beni 180'le sollayana ceza kesmediler, ben bu cezayı ödemem!
* Yola radar koymuşlardı ama radar var uyarısı koymamışlardı, bu haksızlık!
* Polis rampa aşağı yolda ağacın arkasında saklanmıştı. Orada herkes hız yapar! Tuzak kurdular bana!
* Biraz hız yapmış olabilirim ama önemli bir toplantıyı kaçırıyordum, bu kadar vicdansız ceza olur mu?
* Polis beni durdururken bana "günaydın beyefendi" demedi, şikayetçiyim!
* Ben biraz hız yapıyor olabilirim ama bugüne kadar tek bir kaza bile yapmadım, asıl hatalı sollayanlarla uğraşın!
* Tamam Kanada'da bu cezalar olabilir ama onların milli geliri ne kadar? (Dünyanın en yüksek trafik kazası oranlarına sahip bir ülkenin vatandaşı)
* Her sorunumuzu çözdük bir 120'yle giden arabalarla uğraşmak mı kaldı?
* Polisimiz yeterince eğitimli değil, böyle ağır ceza verme yetkileri olmamalı.
* Polis beni durduramamıştı, cezayı plakama yazmış ama o kadar hızlı gidiyordum ki, aslında plakamı görmesi imkansız, sulh ceza mahkemesine itiraz edeceğim!
* Tamam Kanada'da cezalar 10.000 dolar olabilir ama Mogadişu'da da 4,5 dolar!
* O ceza araç sürücüleri için, ben daha ehliyet almadım bana o cezayı kesemezsiniz!
* Ne var yani, sizin hiç aceleniz olmadı mı?
* Polis ehliyetimde memleketimin .... olduğunu görünce bana karşı önyargılı davrandı, çorba parası teklif ettim, onu bile almadı.
* Ben kendi arabamla birazcık hız yapınca 10.000 dolar ceza alıyorum ama bu arabayı çalmış olsaydım, o kadar ceza vermezlerdi. Burası Türkiye işte!
* Tamam kes o zaman cezayı, nasıl olsa hakim kuaföre gitmeme cezasına çevirir.