Mesajı Okuyun
Old 31-05-2007, 07:52   #1
Av.Yüksel Eren

 
Varsayılan Avukatlardan mankenlere cübbe tepkisi

BOLU (İHA) - Bolu Barosu Başkanı Gazanfer Günler, "Magazin Mahkemesi" gibi programlarda mankenlerin avukat cübbesi giyerek derin göğüs dekoltesiyle televizyon ekranına çıkmalarının ''yargıya saygısızlık'' olduğunu söyledi. Günler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Günler, anayasaya göre, yargı yetkisinin bağımsız yargıçların uhdesinde olduğunu hatırlatarak, ''Bağımsız yargıçların icra ettiği yargıyı yerecek, karikatürize edecek mahiyette ya da televole düzeyine indirecek tarzda herhangi bir görsel program yapılmasını kesinlikle kabul edilemez buluyoruz'' dedi. Bu tür programları yargıya saygısızlık olarak mütalaa ettiklerini belirten Günler, şöyle konuştu: ''İstanbul Barosu, bu konuda gerekli girişimi yapmıştır. Zannediyorum RTÜK bu konuda gerekli işlemi yapacaktır. Yapmadıkları takdirde Bolu Barosu, RTÜK hakkında görevi ihmal ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaktır. Ayrıca program yapımcıları hakkında gerekli takibatı icra etmek amacıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımızı beyan ediyorum.''

Gazanfer Günler ayrıca, hakim, savcı ve avukat cübbesinin ancak onu yasal olarak hak edebilenlerin giyebileceği, bir mesleğin onuru ve erkinin temsil kıyafet olduğunu belirterek ''O itibarla bu kıyafeti gelişigüzel herkesin giymesi mümkün değil. Kıyafeti sokağa döktüğünüz an meslek yara alır" ifadelerini kullandı.