Mesajı Okuyun
Old 22-05-2007, 17:25   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Mahkeme lehinize karar vermiş. Temyiz etmekte hukuki menfaatiniz bulunmamaktadır. Aşağıdaki karar sizi caydırabilir.

Saygılarımla

Alıntı:
T.C.
YARGITAY
12. HUKUK DAİRESİ
E. 1997/919
K. 1997/1399
T. 17.2.1997
• KISMİ İTİRAZ ( İtiraz Edilen Kısmın Belirtilme Mecburiyeti )
1086/m.428
2004/m.62,366
ÖZET : Borcun bir kısmına itiraz eden borçlunun o kısmın cihet ve mitarını açıkca göstermesi lazımdır. Aksi takdirde itiraz edilmemiş sayılır.

DAVA: Merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Alacaklı ve Borçlular vekilleri tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 20.1.1997 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:

KARAR: 1 - Borçlular H.B. ve U.Ö. vekillerinin temyiz itirazları yönünden, 49 örnek ödeme emrinin tebliğ edilmesi üzerine boçlular vekili icra dosyasına verdiği 15.5.1995 tarihli itiraz dilekçesinde borcun bir kısmına itiraz etmiş ancak muayyen bir miktar belirtmemiştir. İİK.`nun 62/3. maddesi gereğince borcun bir kısmına itiraz eden borçlunun o kısmın cihet ve mitarını açıkca göstermesi lazımdır. Aksi takdirde itiraz edilmemiş sayılır. Bu durumda borçlular hakkında takip kesinleşmiştir. Kesinleşen takibi devam ettirme hakkına sahip olan alacaklının merciden itirazın kaldırılmasını istemesi fuzuli bir başvurudan ibarettir. Bu nedenle borçlulardan H. ve U. hakkındaki itirazın kaldırılması isteminin reddine karar verilmesi ve haklarında tazminata hükmedilmemesi gerekirken yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsizdir.

2 - Alacaklı Banka vekilinin temyiz itirazları yönünden: Borçlu A.K. hakkındaki itirazın kaldırılması davası mercice neden gösterilmeksizin reddedilmiş ise ret kararı yukarıda 1 numaralı bendde yazılı gerekçe karşısında sonucu itibariyle doğru olduğundan adı geçen hakkındaki karara yönelik alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının reddi gerekmiştir.

SONUÇ: Borçlular H.B. ve U.Ö. vekillerinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda 1 nolu bendde yazılı nedenle adı geçen borçlular yararına İİK.`nun 366. ve HUMK.`nun 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, Alacaklı vekilinin temyiz itirazının 2 no.lu bendde yazılı nedenle REDDİNE, 17.2.1997 gününde oybirliğiyle karar verildi.