Mesajı Okuyun
Old 22-05-2007, 14:51   #2
ayselari

Rahatsiz İzmir Barosu'nun çözümü

Çok iyi bir çalışma . Kolay gelsin diyorum, destekliyorum.

Bence de bu konuda birinci derecede TBB sonra da Barolar sorumludur. Bunun hukuki sorumluluğunu nasıl taşıyorlar ve bu kadar insanı mağdur etmenin vicdani rahatsızlığını nasıl duymuyorlar anlamıyorum..

İzmir Barosu; sarf kararından geri adım atılmamış ve masraflar konusu çözümlenmemiş olamsına rağmen, eylemi durdurduğunu açıklamış; bu yetmiyormuş gibi aldığı 7 katlı binanın ücretini çıkartmak için poss makinası ile meslektaşların ofislerini dolaşıp aidat toplamış; ödeyemeyenlerin de barodan çıkarıldığına dair yönetim kurulu kararı yollamıştır. Gönderdiği bu yazının da posta ücretini borca dahil etmektedir. Şimdi de bu çıkarma kararının savcılıklara ve mahkemelere bildirileceğinin tehdidinde bulunuyor bunu cep telefonlarına mesaj olarak atıyor...

Bankaların kredi kartları için bile bu kadar aylık faiz almadığı bir zamanda; yıllık %60 gibi bir faize rağmen "Sizin için varız. Baro avukatlar içindir." diyerek seçim zamanı kapı kapı gezen sevgili yönetimimiz, bizi düşünüp fazla faiz ödemeyelim diye herhalde; levhadan silmekle tehdit ediyor.Ama bu cesareti nedense CMK ödemelerini istemeye gelince gösteremiyor...

Birçok meslektaşım aidatlarının tahsili konusunda CMK alacaklarını adres gösterdi. Alındığında tahsil edilmesi için muvafakatname de verdi. Buna rağmen çıkarmalar devam ediyor. Avukatlar aranıp ne zaman ödeyecekleri soruluyor.

Yapılanlar saymakla bitmez. Adını siz koyun..
Ama birlik olabilsek ;bu konuya bir çözüm bulabilsek şahsım adına çok memnun olacağım.. Saygılar..