Mesajı Okuyun
Old 21-05-2007, 02:25   #5
ragıp

 
Varsayılan

Alıntı:
öncelikle başarılar,
bu meslekte sormayı unutursan bence iyi etmezsin,
tabii bir de okuyup araştırmayı
şimdiden başarılar.
sayın meslektaşım ism bulamadım. Genç meslektaşımıza verdiğiniz öüt son derce doğru. Ama meslektaşımız, kooperatif aleyhinde icra takibi başlattığını açıkça yazmış. Galiba okuma konusunda verdiğiniz öğüt, biraz geçersiz oluyor.
Alıntı:
b-Bulunmamaşsa İ.Tetkik Hakimliğinden İİK 337.ve sonraki maddeleri uyarınca cezalandırılmasını istersin..Bu da baskı unsurudur.
Sayın Murat Sadioğlu, meslektaşımız, ilamsız kambiyo takibi diye yazarak, zaten takip biçimini belirtmiş. Ayrıca itira edilmeyerek takibin de kesinleştiği anlaşılıyır. BU saatten sonra, itira edilip edilmediğinin , takip kesinleşti ise diye varsayımların önemi yok.
Ben İ. Tetkik Hakimliğinin ne olduğunu anlamadım. Böyle bir hakimlik var mı? Varsa affınıza sığınırım.Cahilliğime verin.
Sayın Kaya, saydığınız unsurların, hiçbirisi diğerie karşı öncelikşi değildir. Ham bankalar hem tapulara aynı anda yazabilirsiniz.
Ancak öncelikle Kooperatife, menkul haczi için gidin. Haciz sırasında, kooperatif evraklarını görme şansınız olur. Bu bilgilerle, tapu kaydına haciz koymanız daha kolay. Eğer kooperatif üye listesini öğrenebilirseniz,(ticaret sicilde belli olur) üyelere haciz ihbarnamesi yollamanızı öneririm.