Mesajı Okuyun
Old 20-05-2007, 13:03   #3
Av.H Ceylan

 
Karar

Alıntı:
Yazan nephilis
Konu ile ilgili Adalet bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'nün Merkez Bankasına yollamış olduğu bir hukuki mütalaa var.Bir inceleyin derim..

Tıklayın
öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim.Bahsettiğiniz mütalaayı okudum.Benim için aydınlatıcı olmakla birlikte sorunumu çözmek için yeterli değil.Ben Merkez Bankası Başkanı Serdengeçtinin bu konuyla ilgili açıklamalarınıda okudum.
Asıl sorun şu 13.07.2006 keşide tarihli rakamla 100.000.000.000 TL yazıyla yüz milyar yazılı çekin çek niteliğine haiz olup olmaması,karşılıksız çek suçunun oluşup oluşmadığı noktasındadır.Ben çek niteliğine haiz olmadığı ve karşılıksız çek suçunun oluşmadığı kanaatini taşımakla beraber buna ilişkin bir karar bulamadım.Mahkemede herhangi bir karar bulup getirmemi istedi.
Diğer yirmi milyarlık çekle ilgili savcılık takipsizlik kararı verdi,ben bu kararı mahkemeye sundum ancak yeterli görülmedi.En azından çek niteliğine haiz olmadığına ilişkin bir karar arıyorum. Bu konuda görüşünü bildireccek bütün meslektaşlarıma teşekkürler.