18-05-2007, 19:46
|
|
|
Gemi Hırsızlığı-Yabancı Ülke Karasularındaki Geminin Tespit ve İadesi İstemi
Sayın Meslektaşlarım;
Müvekkilin teknesi izmir yakınlarında demirlendiği limandan yaklaşık 2 yıl önce çalınıyor. Müvekkil savcılığa başvurmuş. Sahil güvenliğe de bildirimde bulunmuş. Ancak o günden bu yana herhangi bir gelişme olmamış. Sadece bir kısım kişilerden teknenin sakız adasında görüldüğü ve insan kaçakçılığında kullanıldığı şeklinde bilgi gelmiş.
Sigorta şirketine de başvurduğunda; sigorta şirketi elinde yeterli evrak olmadığından bedeli ödemeye yanaşmamış. Gidip teknenin sakızda olduğunu belgele, orada resmi başvurunu yap gibi bir yanıt vermiş sanırım. Sanırım diyorum çünkü sigortanın başvuruya yanıtını müvekkil kaybetmiş.
Gelinen aşamada müvekkilim, sigortaya karşı davamızı açalım ancak öncesinde tekneyi bulalım diyor. Aklıma ilk gelen 2 yıl önce hırsızlık olayıyla ilgili açılmış savcılıktaki soruşturma dosyasına teknenin belirtilen yerde görüldüğüne ilişkin bir bilgi vermek ve mümkün olursa tanıkları bu hususta beyana davet etmek. Ancak bu husustaki bilgim gerçekten yetersiz. Müvekkil buradaki savcılık evraklarımız ve tekne sahiplik belgelerimizle gidip yunanistanda tekne hırsızlığına ilişkin şikayette bulunup; teknenin bulunmasını isteyelim diyor. Ben ise tamamen tecrübesiz olduğum bu alanda iyice araştırmadan bir adım atmıyorum ve şuanda konuyu araştırıyorum. İzmirdeki birkaç hukuk yayınları satan yere baktım ama konu ile ilgili kaynak sıkıntısı da var.
Konu ile ilgili tecrübe ve bilgilerinizi paylaşmanız dileği ile..
|