Mesajı Okuyun
Old 15-05-2007, 23:23   #6
Heybe Hukuk

[quote=avsağdıç bu bahsettiğiniz galiba izmir adliyelerine has bir durum ..buradaki adliyelerde dosyayı müzekkere, talimat vs. yazmak için alıp dışarıya çıkabiliyorsun.vicdanına kalmış götürüp , götürmemek...her şey olabilir.[/quote]

Bunun İzmir'e has bir durum olduğunu sanmıyorum. Zira Ankara adliyesinde kalemdeki bankonun içine girmeniz; Eyüp adliyesinde o karmaşanın içerisinde dosyanızı bulmanızın neredeyse imkansızlığı ; Manisa adliyesinde yine memurun siz dosyanızı incelerken gözleri ile sizi hapse alması; Denizli adliyesinde ona keza kaleme girdiğiniz anda içerisinin çok da kalabalık olmamasından dolayı her hareketinizin takip edilmesi; Fethiye adliyesinde dosyanıza bakmak için dahi önce memurca yöneltilen bir takım soruları yanıtlamak zorunda kalmanız; hemen her gittiğim ilçe adliyesinde dosyayı incelerken memurun başınızda nöbet tutması (en fenaları da Kuşadası adliyesindekilerdir ) gibi uzatılabilecek uzun bir liste saymak mümkün.

Birçok adliye gezdim. Nevşehir hariç Cevabınızdan öyle anlaşılıyor ki; gelsem misafirperverlikten bir hayli memnun kalacaktım

Vicdan, belli bir meslek grubuna hasredilebilir mi? Yada şöyle sormalı sanırım; adalet saç ayağının birini teşkil eden bir avukatın vicdanına bir dosya (=hak, alacak, adalet.. vb gibi) bırakılabilir mi?

Bir avukat arkadaşıma icra dairesindeki bir dosyayı hiç etmesi için 2.000-YTL teklif edildiğini duyunca; tüm bu ortam içerisinde şaşırdım dersem yalan olur.

Nitelikli hukukçu, nitelikli avukat... Gene aynı mesele. Bir arkadaşım bu sayfadaki yorumum nedeniyle; hukuk fakülte sayısının konu ile ne alakası olduğunu sormuştu. Hani diyorum ki; sayı azalsa belki bu meslek olması gerektiği gibi icra edilebilir belki biraz daha. Umut..