Mesajı Okuyun
Old 12-05-2007, 23:07   #37
yargıç isa

 
Kitap .......

Alıntı:
butun gun buroda oturup, buruosunda is bekleyen , ve cevresindeki burolardaki arkadaslariyla cay muhabbeti yapan genc bir meslektasimiz acaba , bilgi ve becerisini nasil gelistirecek, is gelmeliki meslege ait pratigi ve savunma gucu artsin..

Bu tip sorunların asıl kaynağı, gereğinden fazla mezun verilmesi ve avukatların yurt genelinde adilane bir dağılım gösterememesi olduğunu düşünüyorum. Bu farklı düzenlemeler getirilerek de aşılabilir. Mezun olur olmaz açarsanız büroyu, sabah akşam tavla atarsınız. 2 sene avukatlık stajı yapar, bitirme tezi uygulanır ve bu tez CİDDİ CİDDİ YÜKSEK LİSANS YAPAR GİBİ denetime tabi tutulursa; meslekte hatrı sayılır yıllarını geçiren kişilerin yanında belli bir süre çalışıp davalar alınır ve bu davalar yine sıkı sıkıya denetimli bir not sistemine tabi tutulursa; nihayetinde ortalama olması gereken gayreti ve başarıyı gösteren kişilere BÜRO açma hakkı tanınırsa (Baro denetiminde ve belli sayıda) bir nebze olsun bu sorunlar çözülebilir. (Bunlar benim amatörce çözüm önerilerim, elbette üzerinde çalışılırsa hayır denemiyecek çözüm önerileri bulunabilir.)

Alıntı:
turkiyede hukukla ugrasan meshur aileleleri, bunlar internet araciligiyla cok guzel reklam yapiyorlar, muvekilleri babadan ogulka geciyor

Bu konuda haklısınız. Avukatlık için belli bir yeterlilik koşulları getirirsek belki babadan oğula geçmeyi önleyebiliriz fakat şirketleşme halinde de bunların kazançlarında ve müvekillerinde bir değişiklik olmayacağını düşünüyorum. Çünkü zaten bunların şirketi hazır

Alıntı:
bence su anda sirketlesme genc avukatlarimiz izin en onemli guvence...

Bence burası TÜRKİYE deyip işe başlamak en büyük güvence.

Alıntı:
birde soyle dusunun, 20-30 hatta 100 kisilik genc , basariya ac bir avukat gurubu dusunun, bunlar gerekli destegi devletten aldiklarinda (vergi indirimi, cok ucuz krediler) bu ailelere bir nevi baronlara karsi cikabilirler mi? bu cok pahali islerden elde edilecek paralar bir aileye degil bircok avukatin cebine girer mi?

Bazı ülkeler bunu başarabilir. Hukuk mezununa bakanlık eliyle, alenen şöförlük alımında ayrıcalık tanınacağı belirtilen; meslektaşı tarafından, mezun olduğunda YASADA 1000 YTL Yazmasına rağmen avukata asgari ücret teklif edilen bir ülkede şirketin kazançları 20-30-100 avukatın cebine mi girecek? Öğrenimlerini Almanyada tamamlamış ve halen sürdürmekte olan hocalrımın dediğine göre ALMANYA bile bunu başaramadı.

Bizim burada mevzuat ayrı bir dünya, uygulama ayrı bir dünya. Sizin dediğinize zemin hazırlayacak mevzuat çıkarılsa ilk iş büyük şirketler birer holding yaptırıp işçi avukat alıp çalıştırmak olacaktır. Maaşı zaten belli "ASGARİ ÜCRET!" Neden çünkü bir sürü mezun var. Bunun yeni açılacak olan özel hukuk fakülteleri boyutuna hiç geçmiyorum.

Bizim öncelikle düzeltmemiz gereken çok şeyimiz var. Sizin dedikleriniz bizim uygulamamızda biraz imkansız gibi gözükmektedir. En azından şahsımca ben bunun sizin dediğiniz gibi olmayacağını düşünüyorum. Çünkü tek taraftan bakıyorsunuz. Koşullar olması gereken gibi değil.

Şirketler üzerinde çalışılacağına, bence barolar ve TBB üzerinde bir çalışma yapılmalıdır.

saygılarımla...