Mesajı Okuyun
Old 12-05-2007, 18:24   #36
persona

 
Varsayılan

Alıntı:
Bir avukat elindeki sermaye birimine dayalı reklam gücüyle değilde, zihnindeki bilgi ve becerilere dayalı SAVUNMA GÜCÜYLE ön plana çıkmalıdır.

sayin isa , bu cumleyi okuduktan sonra benim aklima, soyle bir soru geldi acaba , butun gun buroda oturup, buruosunda is bekleyen , ve cevresindeki burolardaki arkadaslariyla cay muhabbeti yapan genc bir meslektasimiz acaba , bilgi ve becerisini nasil gelistirecek, is gelmeliki meslege ait pratigi ve savunma gucu artsin..

bence su anda sirketlesme genc avukatlarimiz izin en onemli guvence...

soyle bir dusunelim, turkiyede hukukla ugrasan meshur aileleleri, bunlar internet araciligiyla cok guzel reklam yapiyorlar, muvekilleri babadan ogulka geciyor, hatta muvekkil konusunda cok seciciler .. bugun turk ekonomisinde soz sag#hibi butun firmalar bu aillelerin muvekkilleri... peki rekabet var mi aralarinda kesinlikle yok,hicbiri birbiriyle rekabet etmiyor. hemen hepsi 20 kisilik burolarinda milyon dolarlik isleri cok guzel cozumluyorlar...

birde soyle dusunun, 20-30 hatta 100 kisilik genc , basariya ac bir avukat gurubu dusunun, bunlar gerekli destegi devletten aldiklarinda (vergi indirimi, cok ucuz krediler) bu ailelere bir nevi baronlara karsi cikabilirler mi? bu cok pahali islerden elde edilecek paralar bir aileye degil bircok avukatin cebine girer mi? bu sirketler rekabet etmeye basladik;arinda alacaklari avukatlari universitelerden secmeye baslar lar mi?

her anlamda serbest pyasa kurallarini uygulamaya calisan ulemiz nedense rekabet yaratmak konusunda cok zayif maalesef
saygilar