Mesajı Okuyun
Old 09-05-2007, 13:40   #34
ISIL YILMAZ

 
Varsayılan

Reklam yapamamak neden çile olsun, anlamadım.

Bazı meslekler saygınlıklarını bugünkü yerlerinden değil de kadim olmaktan ve tarihlerinden alırlar. Avukatlık da biraz böyle geliyor bana. Eskiden şeref için yapılan ve para alınmayan bir iş imiş avukatlık. Giderek değişti ve normal olarak profesyonelce yapılan bir uğraşa, bir mesleğe dönüştü. Buna rağmen, meslek kurallarında ve yasasında saygınlıkla ve adaletle ilgili birçok kuralı da barındırmakta.

Biraz da bu tarihi nedenle, "pazar" sözcüğüne verilen tepkileri anlamamak mümkün değil. Aslında avukat ve reklamı yan yana gördüğümde benim de canım sıkılıyor. Nedense ikisini birlikte düşünmek istemiyorum. Sanırım, reklamın tanıtıcı olmaktan ziyade pazarlayıcı olma işlevi ve bu işlevin öne çıkarılmasından hoşnut değilim.

Bir avukatın gazetelerde, web sitesinde hangi konularla ilgilendiği, bürosunun adresi, kaç kişilik bir büroda hizmet verildiği gibi birkaç bilginin dışında reklamı onaylamıyorum. Bu aşamada, Sn.Admin'in görüşlerine katıldığımı da eklemem gerek.

Bugün, birçok büyük büronun şu ya da bu şekilde reklam yaptığını duyuyoruz, bazen de tanık oluyoruz. Onlar yapıyorsa biz de yapalım demek yerine, reklam işini tanıtıcı olmakla sınırlamak yolu tercih edilse ve herkesin bu kurala bağlı olması için gereken tedbirler alınsa daha iyi olur.

Saygılar.