Mesajı Okuyun
Old 05-05-2007, 12:13   #8
rkarmis

 
Varsayılan

Sayın Z.A.
Sorunuzun cevabını maddeler halinde şöyle özetleyebiliriz:

1- Sayın Ahmet Yıldırım'ın da belirttiği gibi kesinlikle buradaki aileye tebligata tevessül etmeyin. Çünkü itiraz halinde hem boşanma geçersiz olur, hemde, şikayet halinde, ceza alabilirsiniz.

2- Bir başka arkadaşın, Sayın Av. Turan'ın tavsiyesi ise ilginç. Çünkü eğer bu davayı bitirmek istiyorsanız kurallara uymak zorundasınız. Aksi halde evraklarınız gider, 4 ay sonra geri döner ve siz herşeye silbaştan başlarsınız.Kaldı ki kalemlerin gereksiz bir iş yaptıracağını sanmam. Çünkü bu durumda onlar da fazladan bir kaç evrak hazırlamak zorundan kalıyorlar.

3- Yurt Dışındaki taraflardan her ikiside Türk olsa bile tebligatınızı, tercüme edilmiş olarak, bir Örnek 184 ile birlikte Adalet Bakanlığı vasıtasıyla gönderiniz. Çünkü 25a'ya göre yapılan tebligatlarda vatandaşın, Türk Konsolosluğunun yolladığı tebligatı alma zorunluluğu yoktur. Ayrıca Hollanda Hükümeti La Haye sözleşmesine koyduğu şerh ile, Hollandacaya çevrilmeyen ve belirlenen Merkezi Makama gönderilmeyen adli evrakları tebliğ etmeyeceğini belirtmiştir.

Sonuç olarak yapılacak işlemler şunlardır:

a-Davayı açın,
b-Birkaç gün sonra size verilecek üst yazıyı, duruşma günü davetiyesini, dava dilekçesini tercüme ettirin,
c-Defterdarlığa 24 YTL tebligat ücreti yatırın ve evraklarınızı tebliğe çıkartın.

Aksi halde 80-100 YTL (Tercüme ücreti) tasarruf etmek isterseniz dava uzar hem müvekkiliniz mağdur olur hem siz..

Selamlar.