|
|
|
|
CMK dan "17 yaşından küçük çocuğa cinsel taciz suçundan sanık olan" kişiye müdafi tayin edildim.Sanık beni arayıp "size kargo ile kapalı bir zarf gönderiyorum.Bu zarfı açmadan duruşmada mahkemeye sunun ve duruşmada bu zarf açılsın" dedi.
|
|
 |
|
 |
|
Posta kime aittir? (Böyle bir forum var mıydı?

)
Kargonun alıcısı siz olduğunuza göre, açmanıza yasal engel yok. İçinde ne olduğunu bilmediğiniz bir delili sanık adına müdafi sıfatıyla nasıl sunabilirsiniz? Sanık sizin duruşmadan önce öğrenmenize fırsat tanımadığı ve içinde sanık lehine delil olduğunu düşünmenizden başka imkan bulunmayan zarfı onun adına mahkemeye sunmanızı nasıl isteyebilir? Durup dururken ne sıkıntı değil mi?
Kargonun içinden sanık aleyhien delil de çıkabilir ve duruşmada müdafisi olduğunuz sanık aleyhine delil ibraz eden müdafi durumuna düşersiniz, sanık kargoyu ben göndermedim de diyebilir, hatta ihtimal ya, mağdur bile göndermiş, sanıkmış gibi sizi aramış olabilir (CMK da sanığın kim olduğunu hangimiz ne kadar tanıyabiliyoruz) . Ya da yine aleyhe bir delildir de sanık zaten ceza alacağını bildiği için, böyle bir yola tevessül ederek bilahare ben göndermedim iddialarıyla sizden tazminat istemeyi düşünüyor olabilir. Yani her şey olabilir. (Paranoya bizim meslekte -ne yazık ki- iyidir)
Ben olsam kargoyu iade etmez, alıcısı olduğuma göre zarfı açar, ancak içinden çıkan evrakı "lehe ya da aleyhe" nasıl görünüyor olsa olsun, sanık tarafından gönderildiği kesinliğe kavuşmadıkça Mahkemeye sunmazdım.
Saygılarımla...