Mesajı Okuyun
Old 15-04-2007, 17:28   #79
yargıç isa

 
Kitap .......

Ben bırakın çoğalmasını; azaltılmasından yanayım. Kişilerin hukuk okuma hakları elbetteki var fakat bunun karşılığını alma; kaliteli eğitim görme , mezun olduğunda hukukçuluğunu hissedebilme, aldığı eğitimi kamuya faydalı bir şekilde kullanabilme, okulu bitirdiğinde bir işte rahatça çalışabilme ve YAPTIĞI İŞİN KARŞILIĞINI ALABİLME hakkı da vardır. Hukuk okuma hakkının , normal eğitim hakkı gibi temel bir hak olduğunu zannetmiyoum. Devlet temel eğitimi herkese vermek zorunda fakat hukuk eğitimini ihtiyaç olunan kişi sayısı ile sınırlı olmak kaydıyla, koşulları yerine getiren herkese vermek zorundadır. Hukukçu olmanın güzel birşey olması; herkesin buna hakkı olduğu anlamına mı geliyor? Her ilde hukuk fakültesi istemenin mantığını bir türlü kavrayamıyorum? Ankara, İzmir, İstanbul da hukuk bitirmiş kişilere asgari ücret teklif ediliyor... Bu çok acı değil mi? Geçenlerde hukukçulara alanen bakanlıkça şöförlük teklif edildi. "Elini sallasan avukata çarpıyor" deyimi ise toplumda iyice yer etti. Avukatların düştüğü ekonomik sıkıntılar mesleğin niteliğini zedelemekte. Açalım her yere hukuk fakültesi. Çoğaltalım mezunları. Herkesin isteğidi diplomalı niteliksiz içi boş gençlik bizi beklesin. Yüksek lisans öğrencileride zaruretten ders verir hale gelsin.

Objektif olunmalı ve hukuk fakültesi çoğaltılmasından yana olunmamalı derim. TUSİAD 4-5 ay önce yeterli kalifiyede eleman bulamamaktan hükümete yakınmıştı. Bu ihtiyaçlara cevap vermek dururken; bilişim sistemleri alanında ileride dünya ülkelerinin eleman konusunda sıkıntıya düşeceği Microsoft tarafından açıklanmışken neden bunlara yönelik çalışmalar yapılmıyor. İzmirde hukuk olsun, Erzurumda Bilişim sistemi Mühendisliği olsun, adanada tıp olsun,bursa da mühendislik olsun vs...(yada tam tersi, rasgele yazdım)

Türkiye illeri arasında kültürel, sosyal, ekonomik olarak aşırı farklılıkların olduğu bir ülke. Bence herkesin başka yerde okuması da göz ardı edilmemesi gereken bir hak.

SAYGILARIMLA...