Mesajı Okuyun
Old 14-04-2007, 23:11   #76
Cest la vie

Alıntı:
Siz A.B.D'desiniz neden? Daha çok imkan olduğu için. Peki aynı imkanlar burada size sunulsaydı yine gider miydiniz?
Ben Turkiye'deki bir hukuk fakultesinden mezun olarak buraya yuksek lisansa geldim ve bu sundugunuz nedenin buraya gelisimle gercekten hic baglantisi yok. Yine de sorunuza cevao vereyim, evet, gelirdim. Cunku farkli perspektifler kazanmak, farkli bir hukuku inceleyip kiyas yapmak kimseye zarar saglamaz diye dusunuyorum.
Madem benden ornek verdiniz, ben de kendimle devam edeyim:
Kimsenin ismini bile duymadigi, Adana-Mersin arasinda bir kosede kalmis 'Cag Universitesi' mezunuyum. Ozellikle ilk mezunlarindan olmam sebebiyle gercekten cok zorluklar cektik, ama imkanlarin yetersizligi hicbir zaman ogrenmemize engel olmadi. Bu siteyle ikinci siniftayken tanistim ve o zamanlar degil Cag Unv.'de okuduguma, ogrenci olduguma bile inanmazlardi. Sonrasinda kazanilmasi gercekten cok zor olan(bir cok hukukcunun defalarca reddedildigi ve neredeyse 'bu burs hukukculara verilmiyor' izlenimi yaratan) bir burs kazandim ve iste ABD'deyim.
Fakulte sayisinin arttirilmasi konusunda fikrimi 40 numarali mesajda belirtmistim.
Sorun cok hukuk fakultesi olmasinda degil, hersey duzgun olsa bu sayi az bile gelecektir, inanin bana.
Saygilarimla

Not: Bu mesajim hukuk fakultelerinin niteliginin/kalitesinin arttirilmasina karsi cikan bir mesaj degildir. Kalitenin arttirilmasi gercekten benim de en buyuk istegimdir. Ancak sorunun kokleri farkli yerlerde yatmaktadir ve oncelikle onlar duzeltilmelidir.