Mesajı Okuyun
Old 14-04-2007, 22:33   #75
eren60

Önemli

Alıntı:
Yazan Ahu
Istatistiklere bakiyorum Aycin Hanim, ancak diger bir suru faktoru de goz onune alarak istatistiklere bakiyorum. Bu istatistik olayi konusu daha once Hukuk Egitimi ve Staji konusunda konusulmustu, o yuzden konuyu dagitip degistirmek istemiyorum ama istatistiklere de kapali gozle 'sayilar' babinda bakmamanizi rica ediyorum.
Saydiginiz durumlarda olan ogrenciler her okulda, her bolumde var, vardi da, varliklarini da koruyacaklar. Okul acmaya karsi cikarak bunlari yok edemeyiz ne yazik ki...
Saygilarimla

istatistikler sadece bir örnek, sadece şunu merak ediyorum; bir hukuk fakültesi öğrencisinin kendini tiyatro, sinema, dans, büyük kütüphaneler, uluslararası ya da ulusal konferanslar, mesleki kurslar, dil kursları vs. ile geliştirmesi gerektiğine inanıyor musunuz? Ben şahsen kendi memleketimde İstanbul'da olduğu kadar çok imkana sahip olamam. Siz A.B.D'desiniz neden? Daha çok imkan olduğu için. Peki aynı imkanlar burada size sunulsaydı yine gider miydiniz? O yüzden bizim çok hukuk fakültesine değil, nitelikli hukuk fakültelerine ihtiyacımız var. Ayrıca eklemek isterim ki, o nitelikteki öğrencilerin varlığı her bölümde olabilir ama hukukta olmaması gerekir, varlığını kabul ederek onları kanıksamamalıyız, hukuk tembellerin işi değildir. Aksi takdirde kimsenin hukuka saygısı kalmaz..

saygılarımla;