Mesajı Okuyun
Old 11-04-2007, 16:49   #56
Av.L. Şahin

Sayın av-yeliz benim vurgulamak istediğim husus kalitenin artması veya adaletin sağlanmasında hukuk fakültelerinin sayısının bir öneminin olmadığıdır. Ancak sizinde belirttiğiniz ve herkesinde katılacağını düşündüğüm sorun insanların çoğu ekonomik sebeplerle hukuk fakültesi yazmaktalar.Yani ekonomik olarak kazancının iyi olması insanları veya aileleri bu bölüme sevk etmekte hatta avukatlık mesleğini tercih etmekteler. Ve hatta neredeyse tanıdığım bir çok hukukçu avukat,hakim veya savcı olmak istemekteydi.Oysaki gerek bakanlıklar bünyesinde sadece hukukçulara özgü meslekler ve kadrolar açılmakta gerekse kaymakamlık gibi hukukçuların da olabileceği meslek grupları yer almaktadır.Bütün bunları göz önüne aldığımızda hukuk fakültelerinin abartıldığı kadar çok olmadığı sonucuna varılması gerektiği kanaatine varıyorum.Ayrıca belirttiğiniz diğer hususa katılıyorum.ABD'de hukuk fakültesi 3yıldır. Ancak hukuk fakültesine girmeden 4yıllık bir lisans programını tamamlamış olmak gerekiyor.Ayrıca hakim olmak için ise balirli bir süre avukatlık yapmış olmanız gerekiyor. Ülkemizde de buna benzer uygulamayla kalifiyeli hukukçu yetişebilir.
Saygılarımla...