Mesajı Okuyun
Old 10-04-2007, 18:20   #47
Av.L. Şahin

Varsayılan yorum farkı

Değerli meslektaşlarım, ülkemizde hukukçu sayısının fazla olması birçoğunuzunda söylediği gibi adaletin sağlanması hususunda mutlak bir veri değildir. Yani hukukçu sayısının adaletin sağlanması ile doğru orantılı olduğunu söylemek yanlış olur. Fakat bu hukukçu veya konumuzla ilgili olarak hukuk fakültesi sayısının artırılmasına engel değildir. Her yeni şeyin bir acemilik dönemi olduğundan ilk zamanlar bunlarla ilgili sıkıntı yaşanabilir. Takdir edersiniz ki ülkemizde adaletin sağlanması konusunda en önemli sıkıntı hakim ve savcıların sayı olarak yetersiz olmalarından kaynaklanmaktadır. Öğretim görevlilerinin sayılarının yetersizliği tartışmasızdır. Ancak fakülteyi bitiren birçok hukukçu da gelirinin tatmin edici olmasından dolayı avukatlık mesleğini seçmekte, bunun sonucu da öğretim görevlisi sayısıda yeterli gelmemekte. Yani ben derim ki: hukukçuluk mesleğini bu hale getiren de bizleriz,bu düzeye çıkaran da...adaletin sağlanmasını bir yaşam tarzı haline getirmeyip elimizi taşın altına koymazsak böyle gelmiş böyle gider.