Sayın Jurista,
Demişsiniz ki :
Ayrıca şu an Avukatlık yapan Bir çok tanıdığım bu mesleklere giremediği için son seçenek avukatlık yapıyorlar... Şimdi bu kimselerin ellerinden kalan son meslek olan Avukatlık Mesleğide alınırsa 38 Tane diye belirttiğiniz (-ki bir problemde bu fakülte ve öğrenci sayısının gerekenden fazla olması ve bu sebeblerle yeterli eğitim verememeleridir.) bu Fakülte Mezunları Hukuk Fakültesini bitiren işşizler ordusuna mı katısın ve o kadar emekleri boşa mı gitsin?
Diyorum ki:
Bu Fakülte mezunları avukatlığa başlarsa, avukatlık işsizlikten daha beter bir meslek olacak. İşsiz sıfırda bekler; halbuki işsiz avukat sürekli eksiye gider ve diğer meslektaşlarını da eksiye çeker.
Bir hukuk mezunu işsizler ordusuna katılsın ve emekleri böylece boşuna gitsin. Çünkü avukatlığa başlarsa emekleri de, zamanı da, parası da boşa gidecek.
Hukuk Fakültesinden mezun olanların mutlaka avukatlık yapması gerekmez. Gazetecilik, sanayide yöneticilik, pazarlamacılık, ticaret gibi pek çok iş yapabilirler. Avukatlık, çaresizlerin istemeden yaptıkları bir meslek olmamalı.
Noter sayısının arttırılması projen de çok tehlikeli. Avukatlık mesleği kalabalığa boğuldu, gitti; hiç olmazsa noterlik sağlam kalsın.
Hakim savcı sayısının olması gereken sayının çok altında olduğu belli. Ama olması gereken sayıda hakim savcı kadrosu açılsa bile bunca hukuk mezununa yine de yetmez.
Sayılarla düşünürsek durumun ne denli korkutucu olduğu anlaşılacaktır.
Yazıma gösterdiğiniz ilgiye ve yanıtınıza teşekkür ederim.
Saygılarımla