Mesajı Okuyun
Old Bugün, 09:13   #8
hakikiavukat

 
Varsayılan Müteveffaya dava olur mu

Mrb. Üstad.


Yukarıda meslektaşımız da bildirmiş.


Taşınmaz mülkiyetine ilişkin tüm davalar gibi tapu iptal ve tescil davası da, tapu kaydında malik olarak gözüken kişiye karşı açılır. Kayıtlı malikin ölü olması halinde ise tapu iptal ve tescil davasının malikin mirasçılarına yöneltilmesi gerekir.


Ancak mirasçıları siz bilemezsiniz. Bu sebeple müteveffayı davalı gösterip , dava dilekçenizde müteveffanın mirasçılarını gösterir mirasçılık belgesini almak için yetki istemelisiniz.



Ölü kişiye dava açılamıyorsa , nasıl müteveffayı / ölü kişiyi davalı olarak göstereceğim diye düşünüyorsanız taşınmaz mülkiyetiyle ilgili davalar gibi bazı davalarda bu kurala " kabul edilebilir bir yanılgıya dayanması ve dürüstlük kuralına aykırı olmaması sebebiyle " uygulamada istisna getirilmiştir.