Konu
:
tedbir nafakası itirazı
Mesajı Okuyun
10-04-2026, 19:34
#
3
Esra_ky
Alıntı:
Yazan
Furkan Terzioğlu
Güncel olarak, İstanbul ilinde memur olan müvekkilin evliliği 3 yıl sürmüş olup müşterek iki yaşında bir çocuk bulunmakta ve eş çalışmamaktadır. Müvekkil kira ödememekte eş ise müşterek çocukla birlikte ailesinin yanında yaşamaktadır. Müvekkil, eşe 5.0000 TL tedbir nafakası; çocuğa ise 5.000 TL tedbir nafakası ödemektedir.
Aynı adliyenin devam eden sıra numarasındaki mahkemesinde derdest olan bir başka dosyada ise memur olan müvekkilin evliliği 1 yıl sürmüş olup müşterek çocuk bulunmamakta ve eş çalışmamaktadır. Müvekkil kira ödememekte eş ise ailesinin yanında yaşamaktadır. Müvekkil, eşe 5.000 TL tedbir nafakası ödemektedir.
Her ne kadar boşanma davaları derdest olsa da müvekkiller SGK sistemlerinde evli gözüktüğü için aldıkları aile yardımı hesaba katıldığında pratikte 2.500-3.000 TL gibi bir nafaka ödemesi yapıyorlar.
Normal şartlar altında tedbir nafakasının maaşın %10'u ila %25'i arasında olması gerektiğini düşünüyorum. Asgari ücretle çalışan birisi için 8.000 TL tedbir nafakası yükümlülüğü getirilmesi kanaatimce ölçüsüzdür.
Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Evet size katılıyorum ve ölçüsüz olduğunu düşünüyorum. Ancak ne kadar itiraz etsek ise de mahkeme reddetti. Müvekkil de ödeyecek durumda değil, üstelik dava tarihinden itibaren epey bir nafaka borcu çıkıyor. Ne yapsak bilemedim.
Esra_ky
Üye Kimliği
Esra_ky İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Esra_ky İsimli Üyeye Email Gönderin
Esra_ky İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın