Mesajı Okuyun
Old Bugün, 12:27   #5
Av. Özgü

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım merhabalar; sorunuzu tam anlayamadım. Kardeşler muris herkes karışmış. Murisin kardeşinin saklı pay hakkı yok. Daha net anlatırsanız cevaplamaya çalışayım.

Kusura bakmayın meslektaşım gerçekten karışmış, daha net ifade etmeye çalışayım muris A, 2 oğlu B ve C’ye tüm mallarını paylaştıracak şekilde vasiyetname düzenliyor. (B benim müvekkilim) Vasiyetle B ve C’ye bırakılan malların değerleri neredeyse eşit. Muris A’nın, oğlu B ile hissedar olduğu bir tarlası var ve sağlığında bu hissesini B’ye devrediyor. B de bu işlem karşılığında muris A’ya 2 adet daire veriyor. Daireler o dönem henüz yapım aşamasında olduğundan, tapuda o dairelerin yapılacağı arsaya ilişkin B kendi hissesinin devrini yapıyor ve kat karşılığı inşaat sözleşmesine bu dairelerin A’ya ait olacağı yazıyor.

A bu kendisine verilen daireleri de vasiyetle zaten oğlu C’ye bırakıyor.

Ancak karşılıklı olan ve gerçekte takas olan bu iki işlemi neden bilmiyorum tapu bağış olarak kayda almış. Muris A’nın sağlığında yapmış olduğu ve aslında karşılığında başka hisse almış olduğu bu bağış tenkise tabi midir?

Biraz uzun oldu umarım yine çok karışık olmamıştır meslektaşım. Şimdiden çok teşekkürler