Mesajı Okuyun
Old Bugün, 17:52   #3
avukat333435

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Bülent AKÇADAĞ
İstinafın vermiş olduğu onama kararı sonrasında CMK 309 başvurusu yapamayacağınızı düşünüyorum.

Kanun maddesi çok açık;

CMK. 309.(1) Hâkim veya mahkeme tarafından verilen ve istinaf veya temyiz incelemesinden geçmeksizin kesinleşen karar veya hükümde hukuka aykırılık bulunduğunu öğrenen Adalet Bakanlığı, o karar veya hükmün Yargıtayca bozulması istemini, yasal nedenlerini belirterek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı olarak bildirir.

Bu durumda Anayasa Mahkemesine başvuru yolunu denemeniz daha doğru olacaktır. Anayasa Mahkemesine başvuru yaparken başvuru süresine dikkat etmenizi, başvuru süresinin tebliğden değil kararın görüldüğü tarihten itibaren başladığına yönelik Anayasa Mahkemesi kararlarının da olduğunu bilgi ve dikkatinize sunarım.

İyi çalışmalar.

Bazı meslektaşlar CMK 309 kapsamında başvurudan bahsetti o sebeple sordum açıkçası. Yoksa soruda da belirttiğim gibi kanunda istinaf ya da temyiz yoluna başvurulmamış kararlara karşı başvurulan bir yol olduğu var. AYM için de süre öğrenmeden başlıyor dediğiniz gibi. Tebliğ bekleyip 30 günlük süreyi kaçırmamak önemli.. Yanıt için teşekkürler..