Mesajı Okuyun
Old Bugün, 13:30   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı,
Alıntı:
Merhaba.yaklasik 6 yıl önce esimden boşandım.su an 19 yaşında olan ortak bir oğlumuz var.universitede okuyor .3 sene önce nafaka davası açtım ve 3 bin TL nafaka bağlandı oğluma.Babasi o tarihten itibaren hiç zam yapmadı nafakaya oysa mahkeme her yıl zam olmasına hukmetmisti.3 bin TL yi bana ödüyordu

Çocuğunuza ilişkin velayet hakkınız çocuk 18 yaşına kadar devam eder. Reşit olma tarihinde kadaryıllık artış miktarları ödenmemiş ise farkları isteyebilirsiniz.

Alıntı:
oğlumuz 18 yaşına girince ona ek kredi kartı çıkardı.ve her ay 8 bin TL oğlan o kartı harcıyor.Birinci sorum bu nafaka sayilirmi nafaka davası açarsak kazanirmiyiz.ikincisi oğlan reşit olduğu için davayı oglanmi açmalı.

Çocuk için yardım nafakası davası açılacak ise bu davayı reşit olan çocuğunuz açılmalıdır. Bu davada geçmişe yönelik talep edilemez. Nafaka dava tarihinden itibaren istenebilir. Dava hakkında dosya durumu dikkate alınarak mahkemece karar verilecektir.

Alıntı:
Birde asıl sormak istediğim konu eski eşim evlendi ve evlendikten sonra çocukla doğru düzgün hiç ilgilenmiyor.Aylarca görmediği oluyor bazen telefonla arıyor o kadar Cocuğun hiçbir gününde yanında değil ve bütün sorumluluğu bana bırakmış durumda.Bu konuda herhangi bir dava açabilir miyiz ben yada oğlum.tesekkur ederim.

Reşit çocuğunuz ile babasının ilgilenmemesi nedeni ile Aile mahkemesinde babayı ilgili baba yapacak şekilde açılacak bir dava bulunmamaktadır. Belki hakimin müdahalesi şeklinde babanın uyarılması seçeneği değerlendirilebilir.

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almak yararınızadır.