Mesajı Okuyun
Old Bugün, 13:05   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

Sn Katılımcı,
Alıntı:
Merhabalar, bebeğimle oturduğum ev kayınpederim adına,

Alıntı:
Eşim evi terketmiş durumda. Boşanma davası açmaya hazırlanıyor, bana evi tahliye etmem için ihtar göndermiş geri iade edilmiş tekrar gönderecek. Olmazsa muhtara verilecek. Eşim, boşanma davasından önce benim evden gitmemi istiyor tahliye etmek istiyor. Ecrimisil veya para ödemem gerekebilirmiş bu yüzden
.

1-Eşinizin babası eşiniz nedeni ile eşinizin babası adına olan taşınmazda ikamet etmenize rıza göstermiş olup bu rızayı yine eşinizin babası geri alabilir. Eşiniz taşınmazın maliki olmadığından ihtar gönderemez.

2-Eğer eşinizin babası rızasını geri aldığını usulüne uygun olarak ihtarla size bildirdiğinde Aile Mahkemesine başvurarak - boşanma davası açmanıza gerek olmaksızın haklı sebeple -kendiniz ve bebeğiniz için barınma ihtiyacını da içine alacak şekilde tedbir nafakası isteyebilirsiniz.

Yine eşinizin babası dava açmadan sizi evden tahliye edemez. Yine eşinizin babası ihtar tarihinden sonra ecrimisil isteğini tahliye davası ile beraber ileri sürebilir.

2-Eğer eşiniz boşanma davası açarsa , davaya cevap vererek davanın reddini , boşanmaya karar verilecek olur ise maddi manevi tazminat kendiniz için yıllara göre artış içeren yoksulluk, ve çocuğunuz için bilir,

Yine boşanmak istiyorsanız karşı dava açabilir ve aynı isteklerde bulunabilirsiniz.

Her durumda boşanma davasında dava süresince konut tahsisi ve bu mümkün olmayacak ise -kendiniz ve bebeğiniz için barınma ihtiyacını da içine alacak şekilde tedbir nafakası isteyebilirsiniz.

Her aşamada bir avukattan doğrudan hukuki destek almanız yararınızadır. Mali durumunuz elverişli değilse bulunduğunuz yer baro adli yardım servisine başvurarak tarafınıza- her bir dava için ayrı ayrı yetkilendirilecek şekilde- avukat atanmasını isteyebilirsiniz.