Bugün, 19:37
|
|
|
|
Cevabınız için teşekkür ederim .
Peki bu durumda zamanaşımı sorunu yaşar mıyım? 5 yıllık zamanaşımı tazminatın isteneceği tarihten itibaren yani benim olayımda ilk davanın açıldığı tarihten sonraki tarihten mi başlayacak, yoksa 2022 yani taahhüt edilen teslim süresinden mi acaba? Her aya ait tazminat o aydan itibaren başlar diye düşünüyorum ama doğru mudur?
Yine diğer sorum olan "Bunun yanında satış sözleşmesinde geç teslim durumunda geç kalan her ay için ödenecek cezai şarta ilişkin bir madde var ancak bu rakam rayiç kira bedelinden çok düşük. Ancak sözleşmedeki bu cezai şartın karara bir etkisi olur mu? Yani cezai şartın da ayrıca hesaplanıp, sonra belirlenen rayiç bedelden mahsup edilerek rayiç bedelin kalan kısmının belirlenmesi gibi bir durum olur mu? Hesap ne şekilde yapılmalıdır?" hakkında bir fikriniz de var mı acaba? Dava dilekçesinde söz konusu cezai şartı ve gecikme tazminatını birlikte talep etmiştim. Yeniden ek rapor istemeli miyim?
Son olarak yeni dava açılması durumunda da yeniden ihtarname çekilmelidir sanırım. Saygılar.
|