18-03-2026, 14:58
|
|
|
|
kesinleşmiş mahkeme kararı
Müvekkil A asliye hukuk mahkemesinde maddi manevi tazminat davasında kısmet ret kısmen kabul ile tazminata mahkum edildi. Tazminat gerekçesi asliye ceza mahkmesindeki haksız fillden yargılanması devam ediyordu asliye hukuk hakimi belli süre bekletici mesele yaptı ceza mahkemesini ancak daha sonra bekletici mesele yapmadan karar verdi ve bu karar kesin niteklikteydi. Davacı ilamlı icra takibi yaptı maaşına haczi için sıraya koydu alacağını. bu aşamada ASLİYE cezadaki dosyadan müvekkil beraat etti.
ben kanun yararına bozmaya gittim adalet bakanlığına bakanlık evet asliye ceza mahkemesini beklemesi lazımmış asliye hukuk mahkemesinin dedi ama kanun yararına bozmaya gitmedi( sonuca etkili olmayack nasıl sa diye ) .yargılamanın yenilenmesi için de o an aklıma gelmedi şimdi keşke ona başvuru yapsaydım diyorum ama onda da 3 aylık hak düşürücü süre var .
Asliye cezadaki dosya 28-04-2025 kesinleşti bana tebliğ gelmedi ama uyaptan gördüm ve ben adalet bakanlığına kanun yararına bozmaya gittim .sizce şimdi başvuruda bulunsan acaba süreden dolayı ret mi yerim öğrenmiş sayıdılığım için yoksa davayı acayımmı. İlamlı icra takibini başka şekilde nasıl ortadan kaldırabilirim sonucta mahkemeye esas olan ceza mahkemesi kararı da ortdan kalktı.
|