Konu
:
Itirazin Iptali Yerine Alacak Davasi Açilmasi
Mesajı Okuyun
Dün, 10:31
#
8
teslime
Alıntı:
Yazan
Av.Bülent AKÇADAĞ
Türk Borçlar Kanunu m.392'ye göre düzenlemesi mevcuttur. Kanun maddesi ve gerekçesini incelemek için
TIKLAYINIZ
.
İlk istemin nasıl yapılması gerektiğini kanun koyucu belirlememiştir. Ancak ispat açısından yazılı olması önem arz etmektedir. Müvekkiliniz ile davalı arasında borcun iadesi hususunda daha önceden sms/mail/whatsapp yazışması var ise altı haftalık sürenin bu istemden itibaren başlaması gerektiği düşüncesindeyim.
Altı haftalık geri isteme süresine ilişkin sorunu aşmış olmanız halinde doğrudan alacak davası açabilirsiniz. Hukuken buna bir engel bulunmamaktadır. Dava bedeli kesin ve not olarak belirlenebilir nitelikte ise belirsiz alacak davası açmanızda hukuki yarar olmadığı gerekçesi ile davanın reddine karar verilebilir.
İyi çalışmalar.
meslektaşım cevabınız için teşekkür ederim. Mesaj var ancak net anlaşılmayabilir. Bu sebeple icra takibinin tebliğinden itibaren 6 hafta geçti ve burdan ilerlemeyi düşünüyorum. İcra takibi de ihtar yerine geçmekte diye düşünüyorum. tebliğden itibaren 6 hafta geçti ve akabinde şimdi itirazın iptali sıkıntı olabilir diye alacak davasına dönmeye karar verdim. Uygulamada icra emri tebliği üzerinden 6 hafta bekleyip alacak davası açanları duydum. sorun olup olmadığını merak ettim
teslime
Üye Kimliği
teslime İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
teslime İsimli Üyeye Email Gönderin
teslime İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın