Bugün, 17:21
|
|
|
|
Merhabalar meslektaşlarım. Konu başlığıyla ilgili olduğundan buraya yazmamın uygun olabileceği görüşündeyim. Mirasın gerçek reddine ilişkin şahsi sorumla ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Babaannemin vefatı sonucu, babam reddi miras davası açıp kesinleştiğinden kendisinin payı bana geçti. Ben de davacı asil olarak uyap üzerinden Ankara 3. Sulh hukuk mahkemesinde mirasın gerçek reddi davası açtım. Ancak bugün e tebligat ile tarafıma tensip zaptı geldi, duruşma günü verilmiş ve tebligatta ihtar olarak davaya katılmamam halinde işlemden kaldırılacağı hususu yazıyordu.
Öncelikle izmirde ikamet ettiğim ve izmirde avukatlık yaptığım için duruşmaya katılmam maalesef mümkün değil ve ve bugüne kadar açtığım tüm reddi miras davalarında dosya üzerinden inceleme şeklinde karara çıkmıştı.
Kalem müdürüyle görüştüğümde babamın kardeşlerinin yani diğer mirasçıların reddi miras süresinin (3 ayın) dolması gerektiği bu sebeple duruşma günü verildiği ve tebligatta yazan ihtarın önemli olmadığı mazeret atabileceğimi söyledi. birçok yargıtay kararında da mirasın gerçek reddi davalarına davacının katılma zorunluluğu olmadığı şeklinde hüküm kurulmuş.
Ancak daha geçen gün müvekkilim ve müvekkilimin alt soyu için açtığım mirasın gerçek reddi davasında bu şekilde 3 aylık süre beklenmeden dosya üzerinden karar verildi.
Mahkemenin uygulaması sizce doğru mudur ve şahsen katılmasam bile mahkeme karar verir mi yoksa dosyayı işlemden kaldırır mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
|