Mesajı Okuyun
Old Dün, 13:50   #2
av.murat kılıç

Alıntı:
Yazan Av.Ozan Solak
Merhaba kolay gelsin bankaya takipten önce müvekkile gelecek tüm kat ihtarı ihtarname ödeme emri vs evrakların avukata yapılmasını talep ettik. Buna ilişkin özel vekaletname'De sunduk. Ancak bu duruma rağmen kat ihtarı ihtarname tebligat sadece müvekkile yapıldı.Bu durumda başlatılan takibin tebligat usulsüz lüğü nden iptalini isteyebilir miyiz

Merhaba

Anladığım kadarıyla: Siz takipten önce bankaya yazılı talimat vererek, tüm kat ihtarlarını, ödeme emri vs yi borçlunun vekiline tebliğ etmesini istemişsiniz. Dayanak noktanız ise Tebligat Kanunu 11.maddesi:

Alıntı:
Madde 11*–*(Değişik 1. fıkra: 06.06.1985 – 3220 S.Kanun/Madde 5)*Vekil vasıtasıyla takip edilen işlerde tebligat vekile yapılır.

Bana göre bu madde resmi kurumlarda geçerlidir. Yani banka, adliye gibi, tapu gibi resmi bir kurum değildir, özel kurumlardır, bu nedenle sizin bu talimatınız ile bağlı olmadıklarını düşünüyorum. Tebligat yasası 11.madde yani vekile tebliğ icra dosyasında uygulanır ama bankaya bu şekilde talimat veremeyeceğinizi düşünüyorum.

Ancak banka ile müvekkiliniz arasındaki kredi sözleşmesinde bu husus açıkça yazılı olsaydı –yani 'tüm ihtarlar, kat ihtarları ve bildirimler vekile yapılacaktır' gibi bir hüküm yer alsaydı– o zaman sözleşmesel yükümlülüğe aykırılık nedeniyle usulsüzlük iddiası daha güçlü olurdu ve takip öncesi ihtarın geçersizliği gerekçesiyle takibin iptali veya düzeltilmesi talep edilebilirdi diye düşünüyorum.