Konu
:
Kira tespit davalarında istenilen kira bedelinin net mi brüt mü olduğunun belirtilmemesi halinde mahkeme hangisini esas alır?
Mesajı Okuyun
Bugün, 15:49
#
3
avbeste
Alıntı:
Yazan
Yakup SÖĞÜT
Kira tespit davasında talep edilen kira bedelinin net veya brüt olarak talebine ilişkin açıklama yoksa iş yeri kira bedellerinde brüt olarak talep edildiği kabul ediliyor. Bu hususta yakın tarihli bir karar okumuştum. Ancak konut kiralarına ilişkin net kabul edileceğine dair bir karar ile karşılaşmadığım gibi talebinizin net olarak ileri sürüldüğüne dair açıklamanızdan sonra problem yaşamayacağınız kanaatindeyim.
İyi Çalışmalar
Meslektaşım öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bugün ön inceleme duruşmamda talebimin net bedel olduğunu belirttim, hakim tarafından bir yorum yapılmadı. Ben de sizin gibi sorun olmayacağını düşünüyorum. Duruşmamdan sonra tesadüfi net bedele hükmedilmesi gerektiğine ilişkin bir kararla karşılaştım
Dosyama sunacağım, meslektaşlarımın da faydalanması için buraya da ilamı ve bilgilerini bırakıyorum : “Somut olayda; davacıların murisi ile davalı arasında 01/11/2013 başlangıç tarihli, bir yıl süreli aylık 500TL bedelli kira sözleşmesi bulunduğu hususunda, taraflar arasında uyuşmazlık bulunmamaktadır. Kiralananın ise konut olduğu anlaşılmaktadır. Bu itibarla, ödemeler net kira bedeli kriterine göre gerçekleştirildiğinden, Mahkemece brüt kira bedeline hükmedilmesi usul ve yasaya aykırı olup bozmayı gerektirir.” Yargıtay 3. Hukuk Dairesinin E. 2017/13408, K. 2019/6581 sayılı ve 11.09.2019 tarihli kararı
avbeste
Üye Kimliği
avbeste İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
avbeste İsimli Üyeye Email Gönderin
avbeste İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın