Mesajı Okuyun
Old Bugün, 08:17   #2
av.murat kılıç

Alıntı:
Yazan drvdrv
Merhabalar,
Senette "Vade Tarihi" başlığının altı boş ancak "Ödeme Tarihi" başlığının altı dolu ve senet içerisindeki metinde yazı ile ödeme tarihi yer almaktadır. Vade ile ödeme tarihi aynı anlama gelmekte ancak senedin şartlarının tam olması adına "vade tarihi" kısmının boş olması bir sorun teşkil eder mi?

Merhaba

Eskiden senetlerde hululu vade ve vade olmak üzere senedin üst tarafında iki vade bulunurdu. Hululu vade demek vadenin girmesi demekti. Senedin geçerli olabilmesi için Bu iki vadeninde aynı olması gerekirdi veya insanlar hululu vadeyi boş bırakırlardı ve sadece vade veya ödeme tarihini doldururlardı ve metin kısmında da bu vadeyi yazı ile yazarlardı. O günden bugüne bazı senetlerin üst kısmında yine iki vade yazıyor, bunun matbacı hatası olduğunu düşünüyorum.
Sizin senedinizde ödeme tarihi yazıyorsa bunu vade olarak kabul etmek lazım, senedin metninde aynı tarih varsa, bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Üst taraftaki vade ile senedin metnindeki vade farklı ise o zaman senet kambiyo vasfını yitirebilir diye düşünüyorum. Hululu vade kısmı boş olsada bir öneminin olmadığını düşünüyorum.