Mesajı Okuyun
Old 23-01-2026, 19:09   #1
Busbnekn

Karar Mesleğin başında genç avukatlar...

Hepinize merhabalar değerli meslektaşlarım, ben ruhsatını 2 buçuk sene önce almış 26 yaşına girmiş bir avukatım. Staj dönemimde de oldukça hareketli, aktif ve öğretici bir dönem geçirmiştim gerek duruşma tecrübesi gerek dilekçe yazımı ve dosya takibi konularında. Fakat kendimi bildim bileli hakimlik hayalim olduğundan ötürü stajım bittikten sonraki 2 senemde hece gündüz çalışarak adli yargı sınavına hazırlandım, İki seneyi de kazandım ancak mülakat olumsuz neticelendi. Bu hazırlık sürecimde boş kalmayıp serbest avukatlık da yaptım dilekçeler yazdım duruşmalara girdim ama tabii ki çok ileri derecede bir aktif uygulama deneyimi edinmedim stajımdan sonra. Hakimlik için mutlaka yoluma devam edeceğim ama malum ülke şartlarımızda mesleğimden de uzaklaşmak istemediğimden ve deneyim de kazanmak istediğimden bir düzen kurma isteğiyle iş arayışına girsem de çok büyük kaygılarım var. Kolay öğrenen işini sahiplenen hırslı özverili biriyim ve teorik olarak da bilgilerim hala çok taze. Ancak bu özelliğimi gösterme fırsatı bulmak bile mevzut düzende zor gibi geliyor çünkü neredeyse tüm ilanlar en az 3-4 yıl aktif tecrübe arıyor bu da bana kendimi yetersizmiş gibi hissettiriyor. Sadece fikrinizi almak ve içimi dökmek istedim, değerli görüşlerinize ihtiyacım var.. Şimdiden kıymetli yanıtlarınız için teşekkür ederim kolaylıklar dilerim herkese.