Mesajı Okuyun
Old Dün, 21:48   #7
avukathanım0707

Alıntı:
Yazan Yücel Kocabaş
Doğrudur. Katılıyorum. Zamanaşımına takılmayız.

Sayın Kocabaş çok değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Konuya ilişkin son tereddütüm şudur. Araştırmalarım neticesinde "Alacaklıdan mal kaçırmak amacıyla yapılan inançlı işlemlerin bir çoğu aslında muvazaalı işlem olup, geçersiz kabul edilir. Uygulamada, eğer inançlı sözleşme tarafları arasındaki devir, gerçekten malın bir süre kullanımının ve idaresinin güvenilen tarafa bırakılması sonucunu doğuruyorsa işlem inançlı işlem olarak kabul edilmektedir. Devir iradesinin hiç bulunmaması ve taşınmazın devredenin elinden fiilen hiç çıkmaması, devralanın kendi başına tasarruf etmesine imkân verilmemesi halinde ise muvazaalı işlem olarak yorumlanmaktadır." bilgisine eriştim. Bizim olayımızda da tapu bir tarla olup yıllardır müvekkil ve ailesi tarafından işletilmektedir. Ta ki bir kaç ay öncesine kadar. Malik artık işletmelerini istemediğini ve burayı satacağını söylemiştir. Bu durum bize sıkıntı yaratacak mıdır?

Gerekirse müvekkil payından vazgeçsin. (Kişi kendi muvazaasına dayanamayacağından) Diğer kardeşler muris muvazaası iddiasıyla ablam ve babam mirastan mal kaçırmak için böyle bir devir yapmış mevcut malik ablama devredecekmiş diyerek dava açsın.