 |
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba meslektaşlarım,
Yerel Mahkeme, TCK 51/7 uyarınca ertelenen hapis cezasının ‘tamamen infaz kurumunda çektirilmesine’ karar verirse, bu karar denetimli serbestlik hakkını ortadan kaldırır mı? İnfaz hakimi Bu kararı nasıl uygular? |
|
 |
|
 |
|
Sayın Zamane;
Yerel mahkemenin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 51/VII düzenlemesi uyarınca verdiği "ertelenen cezanın tamamen infaz kurumunda çektirilmesine" dair karar, teknik olarak bir "aynen infaz" kararıdır.
Bu karar, erteleme statüsünün iptal edildiğini, erteleme olanağının ortadan kalktığını ve infaz aşamasına geçildiğini ortaya koymakla beraber, denetimli serbestlik ve koşullu salıverilme hakkını ortadan kaldırmaz.
İnfaz hakimliği, verilen bu karara ilişkin infaz savcılığınca hazırlanan müddetnamedeki hesaplamanın gereğini yerine getirir ama değindiğim gibi, denetimli serbestlikten yararlanma koşulları oluşursa hükümlü bu hakkından yararlanır.
Saygılarımla