Mesajı Okuyun
Old Dün, 14:31   #1
Bülent07

Varsayılan İhtiyati Haciz Kararındaki Vekalet Ücreti ve Giderlerin Tahsili – İcra Takibi Sonrası Ne Yapabilirim?

Merhaba değerli meslektaşlarım,
Yeni başlayan bir avukatım, uygulamada bazı teknik detaylarda yolumu bulmakta zorlanıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İlamlı birikmiş nafaka alacağı için icra takibi başlattım. Takip eden aylar için şu miktardan takip edin ifadesini yazmama rağmen miktar doldurmayı sehven unuttum. Aynı gün icra dosyasındaki mevcut alacak için ihtiyati haciz kararı da aldım ve fiili haciz işlemi yaptırdım. Dosyada borçluya ödeme emri tebliğ edildi, 7 günlük süre içinde borç ödemesi yapıldı. Ancak icra takibinde, takip kesinleştimecinin akabinde vekalet ücretini hatalı şekilde tam (4/4) olarak tahakkuk ettirildi dosya hesabına. (3/4 olması gerekirken). Ayrıca, ihtiyati haciz kararında hükmedilen karşı vekalet ücreti ve yargılama giderlerini icra dosyasına hiç eklemedim, şu an dosya hesabı tam anlamıyla ödendi. Ancak
Bu durumda:
Sehven takip adam aylar için şu miktardan takibe devam edin diyerek ek takip talebinde bulunabilir miyim? (icra takibi kesinleşti)
İhtiyati haciz kararında yer alan karşı vekalet ücreti ve yargılama giderini tahsil edebilmem için ne yapmalıyım?
Mevcut nafaka icra dosyasına ekleme yapabilir miyim, yoksa ayrı bir takip mi açmam gerekir?
Vekalet ücretinin 4/4 olarak tahsil edilmesiyle ilgili düzeltme talebini dosya kapanmış olsa da yapabilir miyim?
Benim gibi yeni mesleğe başlamış bir avukat için bu konularda tecrübenizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkür ederim.